Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

Lyngby, 15.september 2021 kl. 17:15-18:15. DTU, Bygning 127, rum 013, Lyngby


Bæredygtigt design: Hvordan griber vi det an?


Det rummer både muligheder og udfordringer og kræver nytænkning. På mødet præsenteres fremgangsmåder og erfaringer med de mange forskellige muligheder: 

  • Skal man rive ned og bygge nyt og energivenligt? 
  • Skal man renovere og i så fald hvordan? 
  • Hvad skal man tage hensyn til og hvordan afvejer man de mange forskellige krav før man vælger den bedste løsning? 
  • Hvordan kan man sammenligne løsninger og materialer på miljø- og totaløkonomiske parametre?



På mødet vil chefkonsulent og teamleder Christine Collin fortælle om, hvordan man udvikler og vurderer forskellige designløsningers bæredygtighed. Oplægget vil byde på et overblik over markedstendenser i et globalt såvel som nationalt perspektiv med særlig fokus på kommende lovgivning i Danmark herunder den Frivillige Bæredygtig-hedsklasse og CO2-krav i bygnings-reglementet fra 2023.

Derudover vil der være en indføring i generelle metoder og værktøjer som anvendes i arbejdet med bæredygtigt byggeri så som bæredygtighedscertificeret byggeri (DGNB, Svanemærke), livscyklusvurdering (LCA) og totaløkonomi (LCC) belyst med cases fra projekter.

Christine har studeret Byggeteknologi og Bygningsdesign på DTU og blev kandidat i 2016, hvorefter hun har arbejdet som rådgivende ingeniør.