Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

DTU, 7. november 2018, kl. 17.15-18.15, Bygning 127, Rum 013, Brovej 127, Lyngby

En stor konstruktion kan obduceres ved prøver og mikroskopering, hvor man er i stand til foretage en reel obduktion af en betonkonstruktion - og dermed kan bevise hvad der er foregået i betonen og hvorfor - også selv om et tyndslib kun indeholder 0,06g.

Mange mennesker ser kun på betonkonstruktioner som store, stærke grå konstruktioner, der er støbt af det kendte grå materiale, der som regel holder vældigt godt og så alligevel en gang imellem ikke holder sig så godt.


Det er dog muligt at lave målinger på konstruktionen, tage prøver og obducere disse ved brug af fx mikroskopering. Danmark har haft en ledende rolle i at udvikle metoder til planslibsundersøgelser og mikroskopering af tyndslib, så man i dag er i stand til at foretage en reel obduktion af en betonkonstruktion - og dermed kan bevise hvad der er foregået i betonen og hvorfor - også selv om et tyndslib kun indeholder 0,06g beton.

Dansk Betonforening inviterer derfor til møde, hvor erfaringer og muligheder for sådanne undersøgelser forklares af geolog Sara E. Hoffritz fra Pelcon Materials & Testing Aps, som demonstrerer en række eksempler på hvad der kan detekteres med disse metoder. Mødet er målrettet til studerende og yngre kandidater, der ønsker en orientering og en indføring i nogle af de mange muligheder for analyse og kontrol af materialerne.