Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

IDA Mødecenter, 8. november 2017 kl. 15:00-18:00, Kalvebod Brygge 31 - 33
1780 København V

På mødet kan du høre om de teknologiske muligheder der for at genbruge og genanvende beton samt de udfordringer som ligge i de normer og standarder, lovmæssige forhold, og ikke mindst økonomiske forhold.
Endvidere vil der være mulighed for at høre betonbranchens ambitioner om genanvendelse og nyt fra et demonstrationsprojekt.

Kl. 15.00 - 15.10
Velkomst og kort introduktion dagens program v. Helle Howe Kjærgaard

Kl. 15.10 - 15.35
Cirkulær økonomi og beton v/ Erik K. Lauritzen, Erik Krogh Lauritzen ApS

Kortfattet indledning om erfaringer og status for genanvendelse af beton. Derefter gives en vurdering af mulighederne for optimering af genanvendelse af beton med hensyn til ressourceeffektivitet og cirkulær
økonomi samt mulighederne for markedsføring af knust beton som tilslag til ny beton. Indlægget afsluttes med visioner om forretningsmodeller, ressourcelogistik og industriel udvikling med henblik på byggeri med genanvendte betonmaterialer.

Kl. 15.35 - 16.00
Genbrugt beton som standardvare? v/ Civ. Ing. Christian Munch-Petersen, Formand for S328 (standardiseringsudvalg for materialet beton)

De europæiske og danske standarder for beton og tilslag er under revision - Det gælder også reglerne forgenbrugsmaterialer.
Standardernes regler om emnet og status for deres implementering vil blive beskrevet, ved Civ. Ing. Christian Munch-Petersen, Formand for S328 (standardiseringsudvalg for materialet beton)

Kl. 16.00 - kl. 16. 15
Pause med kaffe og te
Kl. 16.15 - kl. 16.40
Genanvendelse af beton til nyt byggeri - et demonstrationsprojekt.V/ Peter Laugesen, Direktør i PELCON, Pelcon Materials & Testing ApS

Der er nu reel interesse for at bygge med genbrugsbeton - indlægget beskriver hvordan styring af materialer og processer fra start til slut resulterede i vellykket anvendelse af genbrugsbeton med et
normalt cementforbrug.

Kl. 16.40 - 17.05
Betonbranchen har klare ambitioner om genanvendelse v/ Thomas UhdBranchedirektør Erhvervs- og brancheservice, Dansk Byggeri

I branchefællesskabet Dansk Beton har man stort fokus på bæredygtighed. Det gælder også genanvendelse af nedknust beton i ny beton. Branchedirektør Thomas Uhd fortæller om de initiativer, som branchen har igangsat for genanvendelse af gammel beton i ny beton og genanvendelse af restproduktion i ny produktion.

17.05 - 17.30
Affaldssektoren er morgendagens råstofproducenter v/ Jette Bjerre Hansen, Dakofa
Genanvendelse af beton til produktion af nyt beton kræver samarbejde på tværs af værdikæden og nye roller. Det gælder også for affaldssektoren. Som de nye "råstofforvaltere" skal affaldssektoren have fokus på kvalitet, sporbarhed og dokumentation, der er vigtige trædesten ind på et marked, hvor betonaffald genanvendes i nyt beton.

Kl. 17.30 - kl.18.00
Spørgsmål/diskussion/afrunding v/ Martin Henriksen inkl. sandwich og øl/vand