Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

IDA Mødecenter, 15. marts 2017, kl. 15.00-17.00, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V


De elektroniske værktøjer til dimensionering og projektering er i rivende udvikling og skaber grundlag for større og større materialeudnyttelse og hurtigere og hurtigere produktionsprocesser. Hør eksperterne i udvikling og brug af de nyeste IT-værktøjer.

Kom og hør eksperter i udvikling og brug af de nyeste IT-værktøjer fortælle om værktøjerne, og om de udfordringer der opstår, når resultaterne skal formidles videre uden knas i kommunikationen - også ved projektændringer.

Efter de enkelte indlæg vil der være rum for dialog om de faldgruber, der altid opstår, når vi ændrer i de sædvanlige procedurer.

15.00 Velkomst
v. Lisbeth Dahl Jørgensen, DBF's Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)

15.05 Rambølls unikke skiveberegningsprogram
v. Kasper Paaske Larsen, Chefkonsulent, RambøllDette indlæg vil præsentere et nyt værktøj Rambøll har udviklet til design af armeret betonkonstruktioner med fokus på elementbyggeri. Værktøjet er basseret på idealplastiske beregningsmetoder, og anvender avancerede optimeringsalgoritmer til at finde løsninger der ellers ikke var mulige at finde. Indlægget vil, foruden en kort demonstration af værktøjet, diskutere de udfordringer der ligger i anvendelsen af plastiske beregningsmetoder samt dokumentation og kommunikation af resultater fra komplekse beregningsmodeller.
15.50 MTH. Det er nu vi bygger fremtiden
v. Ole Berard, Afdelingschef, VDC-design & Processer, MT Højgaard og Jesper Wallaert, VDC-specialist, MT Højgaard
MT Højgaard har i de seneste år investeret i brugen af Virtual Design and Construction (VDC) til at styrke samarbejdet og øge produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen. Dette indlæg vil, udover en generel introduktion til digitaliseringen i MT Højgaard, berøre de emner som har særlig relevans for betonbranchen i både projekterings-, planlægnings- og udførelsesfasen. Indlægget vil gennem konkrete cases og erfaringer fremlægge emner der bl.a. vedrører automatisering af klippebukke-lister via 3D-modeller, brug af borerobotter til betonlofter samt generativ design af betonelementkonstruktioner. Der vil være tid til at diskutere de udfordringer der opstår i forbindelse med nye digitale arbejdsmetoder og processer, samt hvordan betonbranchen kan drage fordel af de muligheder som digitalisering og VDC tilbyder.

16.45 Afrunding og opsamling
v. Lisbeth Dahl Jørgensen, DBF's Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)

Arrangører: DBF's Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)
Lisbeth Dahl Jørgensen lisdahl1@gmail.com 42501664
Poul Erik Hjorth, peh@danskbyggeri.dk, +45 4021 9350
Anders Ejsing anej@mth.dk +45 2558 6581
Kasper Paaske Larsen KPL@ramboll.dk 51616592