Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

Danmarks Tekniske Universitet, 18. april 2017, kl. 17.00-18.30, Bygning 116, Auditorie 83

Buebroer har til alle tider været optimale fra et statisk perspektiv, men de har i de sidste 50 år været for dyre at fremstille i vores del af verden. Perlekædeteknikken løser dette problem og med den seneste udvikling løser den også det klassiske problem med skæv last på en bue. Perlekæde teknologien kan også bruges til hvælvinger og kupler i bygninger og en mængde andre formål.

De super-lette konstruktioner og perlekædeteknologien udvikles bl.a. i forbindelse med indsatsområdet lette miljørigtige betonkonstruktioner ved DTU, i en mængde studenterprojekter, phd projekter, og i undervisningen på kurset "Super-light structures".

Ud over at mindske miljøbelastningen tilbyder de super-lette konstruktioner bl.a. bedre brandmodstandsevne og lydisolering i vore bygninger, nye bjælkeløse elementbaserede bygningstyper med krumme former, som ikke kræver støbning på stedet osv.

Professor Kristian Hertz fortæller om arbejdet med de nye teknologier ved DTU Byg og præsenterer en række nye utraditionelle bygværker med vidt forskellige geometriske løsninger og tekniske problemstillinger.