Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

IDA København, 7. december, kl. 15.00-17.30, Kalvebod Brygge 31-33

Mødet vil præsentere udvalgte kapitler fra Dansk Betonforenings nye betonhåndbog, en elektronisk håndbog der giver gode og relevante informationer om design og anvendelse af beton.

Mødet præsenterer arkitektens fantastiske muligheder med beton, brugen af præfabrikerede rør, brønde og bygværker for at sikre et godt og sikkert byggeri, vurderinger af bygværkers tilstande og nedbrydning ved alkali-kisel reaktioner. Nye forskningsresultater forventes at kunne ændre vores opfattelser af kravgrænser, metoder og krav for at undgå alkali-kisel skader..

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere med forfattere og andre erfarne personer ved mødet.

Program:

15.00 Velkommen 
v. Per Goltermann, DBF’s Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)

15.05 Arkitektens muligheder med beton
Betonen giver arkitekten en række helt unikke muligheder for at få den form, funktion og udseende, som arkitekturen fortjener.
v. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut

15.35 Rør, brønde og bygværker
Præfabrikerede betonemner bidrager til et godt, sikkert og hurtigt byggeri, så byggeprocessen kan fremskyndes og der kan sikres en lang levetid af det byggede.
v. Jesper K. K. Bang, IBF betonvarer


16.05 Pause
Betonforeningen er vært med glögg og æbleskiver.

16.20 Betonkonstruktioners tilstand
Vurderinger af konstruktioners tilstande er vitale for at kunne planlægge drift og vedligehold optimalt of for at få vores smukke konstruktioner til at holde i lang tid. 
v. Morten Holten Petersen, Teknologisk Institut


16.50 Alkali-kisel reaktioner
Chlorid i beton er ofte en væsentlig årsag til armeringskorrosion og kan begrænse levetiden af betonkonstruktioner. Alkali-kisel reaktioner er en af de mest almindeligt forekommende nedbrydningsmekanismer i ældre betonkonstruktioner (før 1986). Indlægget fortæller kort om dette, men fokuserer primært på nye forskningsresultater, der måske vil rykke på vores opfattelser af kravgrænser, metoder og krav til kritisk alkaliindhold. 
v. Bent Grelk, Grelk Consult

17.20 Diskussion og afrunding
Efter indlæggene er der mulighed for diskussion og for at komme med flere forslag til afsnit i den nye betonhåndbog, hvorefter mødet rundes af.
v. Per Goltermann, DBF’s Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)...