Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

Tirsdag d. 3. november 2015, kl. 16.00 - 18.00, Aalborg Portlands laboratorium: "Research and Quality Centre", Sølystvej 18, 9220 Aalborg Ø.  

Alternativ armering

Program:
16.00 - 16.30 Makroplastfibre, produktegenskaber og anvendelse.
 
v. PP Nordica, Palle Olsen
PP Nordica ApS vil fortælle om Macro plastfibres muligheder og anvendelsesområder som alternativ armering i betonkonstruktion. Macro plastfibre anvendes i dag til mange formål. Macro plastfibre kan i mange tilfælde erstatte Rionet og stangstål i bærende konstruktioner, fundamenter og gulve mv. og anvendes tillige ofte i områder med korrosionsproblematikker.

16.30 - 17.00   Glasfiberarmeringsstænger, produktegenskaber og anvendelse.    v. Haucon, Tonny Petterson

Stålarmeret beton er blevet anvendt og testet i årtier. Der er dog stadig tilfælde hvor der er brug for et alternativ, fx situationer for armeringen ikke må være strømledende. Det er der hvor Schöck ComBAR® kommer ind i billedet. Schöck ComBAR® er glasfiberarmering med stor holdbarhed, høj trækstyrke, lav varmeledningsevne, ikke strømledende eller magnetisk og er korrosionsresistent.

I indlægget vil der være fokus på produktegenskaber og anvendelsesmuligheder samt referencer fra danske og udenlandske projekter.

 

17.00 - 17.30                     Pause

17.30 - 18.00   Hvad skal der til for at udbrede anvendelsen af alternativ armering?
 v. Rambøll, Claus Vestergaard Nielsen

?Normalt er armeret beton ensbetydende med ribbede stålstænger. Beregningsgrundlaget tillader p.t. ikke andre armeringstyper, men forventningen er at nye armeringsmaterialer og ?udformninger vil vinde indpas. Præsentationen vil beskrive nogle af de oplysninger og emner der mangler at blive belyst for at udbrede anvendelsen. Fokus vil være på fibre, men også andre armeringstyper bliver berørt.?