Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

11. marts 2015, kl 15:00-17:00, IDA Kalvebod Brygge 31-33

"Carlsberg-projektet og udvikling af området"


Få mere at vide om et af de største udviklingsområder i København til et 2 timers møde inden generalforsamlingen. Christian Cold fra tegnestuen Entasis fortæller om masterplanen og Jan Nordkvist, NCC fortæller om projektet fra entreprenørens synspunkt.

"Carlsberg projektet - Verdens bedste Masterplan"
Christian Cold tager os med i det univers at tanker, der ligger bag den oprindelige masterplan for Carlsberg projektet. Christian inddrager tegnestuens arbejde med beton i realiserede byggerier som en introduktion til-
og underliggende forståelse for masterplanen.
Arkitektparret Signe & Christian Cold er grundlæggere af tegnestuen Entasis. Tegnestuen fik sit store gennembrud i 2007, da den vandt arkitektkonkurrencen om udviklingen af Carlsbergs nye bydel "Vores By" foran en række førende internationale arkitekter. Tegnestuen modtog i 2009 Nykredits Arkitekturpris, som gives til yngre arkitekter, der har gjort en særlig indsats for at fremme en langsigtet, bæredygtig byudvikling. Christian Cold fik i 2009 overrakt Utzon-Statuetten - betonelementbranchens Oscar, indstiftet til ære for Jørn Utzon på hans 90-års dag.


"Elementbyggeriet på Byggefelt 8"
I fortsættelse af indlægget om Masterplanen for Carlsberg projektet fortæller Senior Produktionschef Jan Nordkvist, NCC og Produktionsleder Thomas Rasmussen, NCC om byggeriet på byggefelt nr. 8, hvor Carlsbergs tappehal tidligere lå.
Dette felt ligger tæt på den nye station Carlsberg, og det 100.000 m2 store elementbyggeri bygges sammen med de såkaldte "hængende haver" fra det tidligere byggeri.

Byggeriet består bl.a. af et 28 etagers tårn, hvor de statiske udfordringer vil blive gennemgået, ligesom den logistiske planlægning og anvendelsen af Lean Construction for hele byggefeltet beskrives. Endelig gennemgås projektet for kompositbroen over banen - en bro, der vil sikre direkte adgang til Carlsbergbyen sydfra.