Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

6. november 2013, kl. 15:00-18:00

Digitale værktøjer i byggeri og anlæg, hvor er vi?
Onsdag den 6. november 2013, kl. 15.00 ? 18.00 

  

      15.00


Velkomst
v. Niels Lønow, DBF?s Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)  

      15.05


Hvad er BIM og hvad er status på anvendelsen set med entreprenørens øjne?
Indlægget vil belyse, hvad BIM begrebet dækker og hvordan MT Højgaard anvender værktøjet igennem alle faser af et totalentrepriseprojekt fra idé, over projektering til den detaljerede planlægning og opfølgning af tidsplanens aktiviteter på byggepladsen.
v. Salman Pey og Peter Bo Olsen,  MT Højgaard A/S

      15.50


Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer?
Indlægget vil belyse hvordan uddannelsesinstitutioner i Nordjylland samarbejder om at ruste de studerende til at arbejde i en digital byggebranche. Herunder de muligheder som virksomhederne har for et digitalt kompetence- løft ved samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og ansættelse af nyuddannede.
v. Mads Carlsen, University College Nordjylland 

      16.15


Pause
Betonforeningen byder på øl og vand.
 

16.40

Doha Metro ? Dansk rådgiver i Mellemøsten udsat for britiske krav til projektering
Det er ikke kun Danmark der via IKT bekendtgørelsen sætter fokus på øget digitalisering af projektering (BIM). I England er der iværksat en tretrins udviklingsplan for håndtering af projekt data, med et mere helhedsorienteret syn. Der stilles krav til alle interessenter fra ide til drift. Den frie tilgængelighed på internettet, høje kvalitet, og ikke værende sprog barriere, taler for at briternes 2016 plan vil have en effekt på udviklingen, også i DK.
v. Jens Kristian Lund Birkemose, COWI 

 

17.05

 

3D-skanning af eksisterende konstruktioner
Laserscanning kan benyttes til næsten alle typer opmålingsopgaver ? det er hurtigt, der er stor detaljeringsgrad og kan anvendes, selv hvor objekterne er svært tilgængelige. Opmålingsmetoden er f.eks. meget anvendelig til byg-ningsfacader, broer og industrianlæg. Laserscanning er særligt relevant i forbindelse med opgaver, hvor eksisterende projektgrundlag er mangelfuldt eller ikke er opdateret, f.eks. ved renoveringsopgaver. Der gives eksempler på, hvordan data kan integreres som designgrundlag i projekter. 
v. Niels Koefoed Nielsen, LE 34

 

    17.35

Afrunding
v. Niels Christian Lønow, DBF?s Idé- og Foredragsudvalg (DBF/IFU)