Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

Revner i beton - design og betydning

Mødet blev afholdt onsdag den 30. januar 2008, kl. 15.00 ? 18.00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V


Design af revnevidder er en vigtig disciplin ved dimensionering af betonkonstruktioner. I forbindelse med indførelsen af den europæiske Eurocode for betonkonstruktioner bliver nye formler for beregning af revnevidder gældende. Hvilken betydning får dette for den dimensionsgivende armeringsmængde i betonkonstruktioner?

Et ofte stillet spørgsmål er hvilken betydning revnerne har for betonkonstruktioners holdbarhed. Revnerne er jo nødvendige for, at armeringen kan udnyttes, men hvordan dokumenteres det, at revnerne ikke er for store i forhold til de stillede krav og konstruktionens forventede levetid?


 


Download "stang.pdf"
Introduktion til revner i betonkonstruktioner
Hvorfor revner beton, hvordan ser revnerne ud og hvordan beregnes revnevidder og revne-udbredelse? De nyeste forskningsbaserede værktøjer til eksperimentel og teoretisk undersø-gelse af revner, revnevidder og revneudbredelse præsenteres.v. Henrik Stang, BYG-DTU (1,3 Mb)

Download "feddersen.pdf"
Krav til revneviddeberegninger ? før og nu
Indførelsen af Eurocodes til dimensionering af betonkonstruktioner stiller nye krav til beregning af revnevidder. Muligheder og konsekvenser vil blive præsenteret.v. Bent Feddersen, Rambøll A/S (1.2 Mb)

Download "christiansen.pdf"
Praktiske erfaringer med danske normer og EurocodesErfaringer fra aktuelle projekter viser hvilken betydning det har for armerings-mængden at regne iht. de nye Eurocodes i stedet for de velkendte danske normer. v. Susanne Christiansen, COWI A/S (2.2 Mb)

Download "schiessl.pdf"
Revners betydning for betonkonstruktioners holdbarhed
Bemærk: Dette indlæg vil blive holdt på engelsk!v. Professor Peter Schiessl, Uni München. (0.6 Mb)

Download "henriksen.pdf"
Hvordan ser revner ud og hvornår giver det mening at måle på dem?
Før man begynder at måle på fine revner, er det vigtigt at forstå hvorledes revnerne løber i pasta og tilslag. Det er vigtigt at forstå, at de fleste cementbaserede materialer ikke kan be-tragtes som et homogent materiale. Dette gør, at man skal vælge sine målemetoder med om-hu i enhver situation. v. Jens H.H. Henriksen, FORCE Technology (0.3 Mb)

Download "program_300108.pdf"
Program (0.4 Mb)