Menu
 ArrangementerPublikationerAlt om DBFKontakt DBFDBF in english
 KommendeGennemførteDansk BetondagTemadagØvrige arrVideoer BetonhåndbogenVideoer Historisk BetonVideoer Bæredygtig BetonØvrige videoer  
Søg efter arrangement
Betonhåndbogen er en digital håndbog på dansk - åben for alle og gratis at anvende.

Læs mere på betonhåndbogen.dk

Gennemførte arrangementer 2007

Mødet blev afholdt fredag den 16. november 2007, kl. 15.00 ? 17.30 på
Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelundsvej 1, Bygning 116, rum 013,
2800 Kgs. Lyngby.

Dansk Betonforening fortalte om betonens mange muligheder og viste eksempler spændende fra arkitekturen og de moderne højkvalitetsbetoner til forstærkning og opgradering med kulfibre.

Den netop udkomne hånd- og lærebog ?Forstærkning af betonkonstruktioner med bolte-limede kulfiberbånd - en elementær, teknisk introduktion? blev præsenteret af repræsentanter fra bogens redaktionsudvalg.


læs mere
 
Mødet blev afholdt onsdag den 10. oktober 2007, kl. 15.00 ? 18.00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V.

Dette er andet møde i en række hos Dansk Betonforening, hvor medlemmerne kan få opdateret deres viden med den nyeste viden indenfor forskellige betontekniske felter. Første møde omhandlede betonteknologi, mens dette møde vil handle om udstøbning af beton.

Den kommende udførelsesstandard. EN 13670 ?Udførelse af betonkonstruktioner? har netop været til høring og vil indenfor en overskuelig fremtid blive den fælles europæiske standard for udførelse af betonkonstruktioner.


læs mere
 
Mødet blev afholdt onsdag den 25. april 2007, kl. 15.00 ? 18.00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V.

De europæiske designstandarder kommer fortsat nærmere og nærmere på den danske ingeniørs dagligdag. Eurocode 2 med designregler for betonkonstruktioner er for længst vedtaget ? og der er nu udarbejdet nationale annekser, som har været i høring i foråret.

Kom og få det store forkromede overblik over designreglerne for betonkonstruktioner, og få et indblik i nogle af de væsentligste ændringer, der følger af de nye standarder.

læs mere
 
Mødet blev afholdt  onsdag den 7. marts 2007, kl. 15.00 ? 17.00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V

Når miljøet skal skånes er det næsten umuligt at komme udenom beton. Beton er som materiale miljøvenligt, da det består af naturlige ikke ressourceknappe råvarer fra den danske undergrund. Beton er også det primære materiale til sikring af godt miljø i samfundet, både med hensyn til indeklima i boliger, en funktionel infrastruktur og et godt arbejdsmiljø i byggebranchen.


læs mere
 
Mødet blev afholdt onsdag den 24. januar 2007 kl. 15:00 ? 18:00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V.

Som en tilbagevendende begivenhed afholder Dansk Betonforening (DBF) et møde, hvor vi giver vores firmamedlemmer chancen for at præsentere sig selv. Dansk Betonforenings firmamedlemmer er bredt repræsenteret fra byggebranchen og vi har derfor i 2007 valgt at profilere nogle af de spektakulære projekter firmamedlemmerne er involveret i.


læs mere
 
Mødet blev afholdt mandag den 22. januar 2007 kl. 15:00 ? 18:00
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, København V.

Beboerne fra de to højhuse på Agerkær og Ruskær i Rødovre blev nytårsdag evakueret på grund af risiko for, at husene ville styrte sammen under den varslede kraftige storm.

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) udsendte fredag den 12. januar 2007 en pressemeddelelse om, at det var uden grund, at beboerne blev evakueret.

Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) som ejer de to højhuse og deres rådgiver Klaus Nielsen, der har været tilknyttet byggeriet gennem flere år, mener dog stadig at beslutningen om evakuering var den rigtige.

Kom og hør de faktuelle vurderinger af, hvad der ligger til grund for de meget forskellige konklusioner, der er fremkommet. Forhåbentlig kan vi få en debat om, hvad vi kan lære af denne sag, og om sagens konsekvenser for andre højhuse.

Film fra 1950'erne viser fejl i Rødovres højhuse
Usikker armering og stenreder er tydelige i film om højhusbyggeriet i Rødovre. Filmen kan nu ses på Ingeniørens hjemmeside. Se den her!


læs mere